Sušená krkovice

Sušená krkovice

Suroviny

• 2500 g krkovičky

• marinování:

• 460 g soli

• pepř 2 lžičky

• nové koření 10 ks

• bobkový list 5 ks

• hřebíček 10 ks

 

Postup přípravy

 

1 . Krok

Připravíme si marinádu.Do hrnce si nalijeme 3 litry vody.Na každý litr vody by mělo jít 4 – 5 lžic soli. Pridáme pepř hřebíček a bobkový list a necháme zovrieť.Potom odstavíme a necháme zcela vychladnout.

2 . Krok

Omyté maso si rozdělíme na dvě poloviny vložíme do hrnce s marinádou a zaťažíme.Dáme do lednice na 3 dni.Dvakrát denně bychom neměli zapomenout masíčko v marinádě otočit.

3 . Krok

Po třech dnech masíčko vyjmeme a dokonale osušíme.Necháme ho pár hodin na mřížce okapat ..

4 . Krok

Připravíme si drobenku kterou obspeme osušené masíčko a zabalíme do gázy..Na obsypání použijte bylinky nebo koření dle vlastní chuti .. (paprika, rozmarýn, česnek sušený,) směsi hotových koření ..

5 . Krok

Takto připravené masíčko zabalené v gáze dáme na 1 týden do chladu vysušiť..Môžete použít spodní box v chladničce ..Mäso by mělo být v nádobě uzavřeny a pokud chcete získat krásný tvar stáhněte ho nitkou v gáze do role ..

6 . Krok

Takto připravené ke konzumaci bude po 1 týdnu, a spotřebovat jej můžete do 4 týdnů

Print Friendly, PDF & Email

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • 0 ratings