Paprikové klobásy od HURVAJSE

MASO:

8 kg prorostlého libového bůčku

 

KOŘENÍ:

  • 2 kg spojka kýta nebo plecko
  • 200 g soli,
  • 20 g mletého pepře,
  • 40 g kmínu drcený
  • 80g mleté sladké papriky
  • 40 g mleté pálivé papriky
  • 5 g nového koření mleté
  • 30 dkg utřeného česneku,
  • 1x malá chilli sladká s rajčaty omáčka červená
  • 2-3 lžíce práškového cukru.
  • 1L Červeného vína

 

POSTUP:

Z plecka vyřežeme libové maso a uděláme spojku tu melu na klidně 3x a míchadlem vypracuji spojku s trochou vína

Potom zbytek pomelu otvory 16mm dáme do plastové nádoby s kořením a mícháme míchadlem požívám stavební míchadlo na lepidlo do 50 kg a velký plastový kbelík a mícháme dokut se nám kbelík nezačne protáčet a hmota držet maso se trošku omele a z 16 mám krásnou 12-13mm a vše drží úplně krásně hned tuto směs narazíme a dáme uzrát 4 dny nejlíp je to vyvěsit do lednice na tyčku nezapomenout na cukr klobásy krásně uzrají a oschnou

 

UZENÍ:

Udíme na 60 8 hodin posledních 20 min na 80

Pozor na teplotu z klobásu nesmí nic kapat hned stahovat teplotu pokud dodržíte návod nic nepoteče pokud je chce mít našponované musíte je po vytáhnutí s udírny prudce zchladit já to osobně nedělám přeji dobrou chuť

Print Friendly, PDF & Email

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • 0 ratings