Pancetta dle Krejnická Iveta

Potřebujeme:

1kg libového opracovaného bůčku

1/2kg soli

1/2kg cukru

10g Pragandy

směs koření ( v našem případě- Chilly, sladká paprika, římský kmín, mletý pepř, skořice, sušený libeček, sušený rozmarýn, vavřínový list)

  • Bůček zbavíme kostí, chrupavek a kůže. V uzavíratelné misce promícháme pragandu, sůl a cukr. Bůček v této směsi pořádně obalíme ( zasypeme), uzavřeme misku víkem a dáme do lednice. Každý den bůček ve směsi otočíme a opět zasypeme. takto opakujeme tři až čtyři dny.
  • Po třech/ čtyřech dnech bůček vyjmeme z marinády, omyjeme ho pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušíme. Připravíme si směs koření, ve které maso obalíme.
  • Nakořeněné maso zabalíme do čisté gázy a dáme ho zpět na dva až tři týdny do lednice. Opět každý den otáčíme.
  • Hotovou Pancettu poznáme tak, že není měkká, nýbrž pružná.

Dobrou chuť přejí Markovi.

Print Friendly, PDF & Email

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • 0 ratings