LOVECKÉ KLOBÁSY od Miroslav Foltýnek

Maso:

5 kg        v.bůček

5 kg        zvěřina (odblaněná;plec, kýta)

koření:

180g-200g     sůl

40g        paprika sladká

30g        paprika pálivá

100g        česnek (třený)

20g         pepř černý (mletý)

20g        kmín (mletý)

vepřová střívka na klobásy

POSTUP:

Maso nakrájíme navětší kostky.

Prmícháme s česnekem a solí.

Dáme do chladna  na 3-5 dní.

Poté meleme na desce 8-10 mm.

Přidáme ostatní koření, promíchat.

Plníme do střívek.

Uzení:

2 první hodiny 100°C.

8-10 hodin 60-80 °C.

3-5    dní necháme vychladit.

Print Friendly, PDF & Email

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • 0 ratings