Kuřecí klobásy Marsal Jiri

Kuřecí klobásy vhodné pro děti

Suroviny na 10kg díla:

2,5 kg kuřecího masa (na spojku)

4 kg kuřecího masa (na mozaiku)

3 kg vepřové plece

500 ml vody

vepřová střeva

 

Koření na 1kg:

20 g soli (kuchyňská),

0,5 g pepře,

7 g sladké papriky,

1 g pálivé papriky,

0,5 g cukru,

7 g utřeného česneku,

2g kmínu

 

Střeva:

Střeva vepřová v kalibru 32/34 cca 20 m.

 

Příprava díla:  

Vychlazené kuřecí maso na spojku umeleme na desce průměru 2mm.

Kuřecí maso na mozaiku nakrájíme na kostičky 10 mm.

Vepřovou plec umeleme na desce 6-9 mm

Vše smícháme s kořením a necháme 1-2 dny odležet v chladu 0-5°C

Po odležení směs naplníme do střívek. A je připraveno na uzení.

 

Uzení:

Klobásy vsazujeme do předem vyhřáté udírny. Výrobek udíme teplým kouřem 70-75 °C cca 1 – 1,5 hodiny do zbarvení do zlatova.  Po zabarvení klobásy vyjmeme a vložíme do teplé vody (cca 72 °C) na dobu cca 35 min na odvaření Po odvaření klobásy vrátíme zpět do vyhřáté udírny (cca 72 °C) na dobu cca 1 hod. na osušení.

Teplotu v udírně a vody při odváření neustále hlídáme mezi 70-75 °C.

Print Friendly, PDF & Email

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • 0 ratings